Missie

Geen kind in de regio Helmond, de dupe van armoede! Iedereen op en over de brug.

Dat doet de Stichting Durf JIJ? door enerzijds een brug te slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden en anderzijds mensen hun eigen kunnen en krachten te laten herontdekken. Wij kunnen de mensen op de brug helpen (zie logo), maar de uiteindelijke stap over de onderbreking zullen ze zelf moeten nemen.

Visie

Door deze brug te zijn, willen we een beweging in het Helmondse en omliggende gebieden op gang brengen/ondersteunen waarbij het voor mensen steeds vanzelfsprekender is om naar elkaar om te zien.  We zijn er voor de kinderen en gezinnen op achterstand en doen het zoveel mogelijk met deze mensen.

Jongeren helpen jongeren

Stichting ‘Durf Jij?’ is versterkt met een jongerenbestuur. De stichting, die zich al jaren inzet voor mensen die met weinig geld rond moeten komen, beschikt hierdoor over extra mensen, die zich voornamelijk zullen richten op kinderen.

Voorbeelden van activiteiten die het J bestuur organiseert, zijn het opknappen van kinderkamers voor kinderen die vaak niet veel meer hebben dan een matras op de grond en het organiseren van verjaardagsfeestjes voor kinderen die door geldgebrek soms al jarenlang geen feestje meer hebben kunnen geven. Daarnaast verzorgt het J bestuur het kinderprogramma tijdens activiteiten die Stichting ‘Durf Jij’ organiseert rondom de feestdagen.

Wij als jongerenbestuur vinden het belangrijk dat kinderen kind kunnen zijn dus, in een veilige omgeving en dat ze mee kunnen met de andere kinderen dat ze niet buitengesloten worden om dat ze bijvoorbeeld geen kinderfeestje kunnen vieren. Daarom probeert het jongerenbestuur dan ook geld voor deze doel groep in te zamelen.

Op dit moment zijn wij druk bezig met het organiseren van een congres waarin kinderen aan het woord zijn, waarin we een bewustwording willen creëren wat de effect van armoede en stres in de hersenontwikkeling van een kind doet. Dit is dan ook een van onze redenen dat we besloten hebben om een kindervoedselbank op te richten voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.